بسته بندی میوه صادراتی

«از تاریخ 15 آبان 96 بسته بندی میوه صادراتی و تره‌بار، صرفا باید مطابق استاندارد مصوب سازمان توسعه تجارت باشد؛ در غیر این صورت اجازه صادرات به آن‌ها داده نخواهد شد». این اطلاعیه‌ای است که گمرک ایران در شهریور سال 96 اعلام کرد. با اعلام این خبر،‌ صادرات فله‌ای و در بسته‌بندی‌های نامناسب در کشور ممنوع شد.

رعایت نکات و استانداردهای مرتبط با بسته ‌بندی میوه صادراتی به طور حتم در تصرف بیشتر بازار هدف در کشور مقصد اثرگذار است. به عنوان مثال ترکیه توانست با رعایت اصول بسته‌بندی، بخش اعظمی از بازار میوه و تره‌بار قطر را در رقابت با سایر رقبا از جمله ایران در دست بگیرد.

به موجب قانون جدید سازمان توسعه تجارت، از 15 آبان 96 صادرات 22 محصول میوه و تره‌بار فقط با رعایت اصول و استانداردهای صحیح بسته‌بندی انجام گرفت.

برخی از محصولات شامل این قانون عبارتند از: سیب درختی،‌ کیوی،‌ لیمو شیرین، آلبالو، هلو،‌ انار، پرتقال، زردآلو، گیلاس، شلیل،‌ لیمو ترش. در مصوبه سازمان توسعه تجارت آمده است که هدف از اجرای قانون بسته بندی میوه  در کارتن‌های صادراتی میوه، کاهش ضایعات و جلوگیری از بروز خسارت به محصولات فسادپذیر معرفی شده‌ است.

بسته بندی میوه صادراتی

بسته بندی میوه صادراتی هزینه نیست،‌ ارزش آفرینی است

شاید در وهله اول بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان تصور کنند که در بحث صادرات صرفا خود محصول است که در نفوذ به بازار هدف مهم است. اما باید این نکته را در نظر گرفت که مصرف‌کننده نهایی، نخستین چیزی که از محصول ما به چشمش می‌خورد، بسته‌بندی و به عبارتی کارتن  آن است.

لذا اگر در خصوص طراحی،‌ رنگ‌بندی و کیفیت بسته بندی میوه صادراتی نهایت دقت و وسواس به خرج داده شود و متناسب با روحیه، فرهنگ و سلیقه مصرف‌کننده بازار هدف این کار انجام گیرد، می‌توان امیدوار بود که با ارائه یک محصول با کیفیت در قالب بسته‌بندی و کارتن میوه  شیک و منحصربفرد می‌توان بازار مقصد را به تصرف محصولات خود درآورد.

بنابراین نباید نگران هزینه‌های احتمالی ناشی بسته‌بندی باشیم؛‌ چرا که چندین برابر این هزینه با جلب رضایت و توجه مصرف‌کننده به ما بازخواهد گشت.

طراحی کارتن میوه برای فروش بیشتر و برند شدن

حفظ رطوبت میوه‌ها،‌ یک اصل اساسی در بسته‌بندی اصولی و کارآمد است

میوه‌ و تره‌بار به طور معمول دارای رطوبت بسیار بالایی هستند که به طور میانگین به 75 تا 95 درصد در تناوب است. حفظ رطوبت آنها در واقع تلاش برای حفظ سلامت و جلوگیری از خشک شدن یا فاسد شدن آنها است. به هر ترتیب میوه‌های صادراتی قرار است مسیر نسبتا طولانی را از کشور مبداء به مقصد طی کنند و به دست مصرف‌کننده نهایی برسند.

در خصوص حفظ کیفیت میوه‌ها به نظر می‌رسد هیچ مسئله‌ای مهم‌تر از حفظ تازگی آنها نیست. در یک طراحی نوین و منحصربفرد باید بسته‌بندی را به طور اختصاصی برای هر محصول تولید شده مهیا کنیم و پس از ارزیابی میوه و آگاهی کامل از چگونگی حفظ تازگی و طراوت آن،‌ بسته‌بندی خاص آن را طراحی نمود.

 لذا حفظ تازگی و رطوبت میوه‌ها به عنوان مهم‌ترین فاکتور در کارتن میوه صادراتی به منظور حفظ کیفیت محصول به حساب می‌آید.

معرفی و تولید کارتن میوه زیره رویه

جعبه میوه صادراتی یا استفاده از کارتن میوه صادراتی

استفاده از کارتن برای بسته بندی میوه صادراتی با رعایت استانداردهای مصوب سازمان توسعه تجارت برای صادرات میوه،‌ امری اجتناب‌ناپذیر است. استفاده از کارتن باعث سهولت در رعایت این دستورالعمل‌ها می‌شود. از طرفی به دلیل ماهیت کارتن، امکان پیاده‌سازی انواع و اقسام طرح‌های گرافیکی روی آن برای افزودن به جذابیت بسته بندی وجود دارد. می‌توان کارتن‌های میوه در سایزهای مختلف تولید کرد و کار چیدمان میوه را در آن با توجه به نیاز و سلیقه مصرف‌کننده به نحو احسن انجام داد. همچنین در خصوص بحث استحکام و مقاومت این نوع بسته‌بندی نیز می‌توان از  کارتن پنج لایه تک ردیفه، کارتن پنج لایه دوردیفه، کارتن 5 لایه درب دار و … استفاده کرد که استحکام بالایی دارند و در برابر فشار و نفوذ آب نیز مقاومت خوبی از خود بروز می‌دهند. یک نکته مهم و اساسی دیگر که رفته رفته در بسیاری از کشورهای مقصد صادرات میوه در حال تبدیل شدن به قانون است،‌ محدودیت‌های مرتبط با دفع زباله برای بسته‌بندی محصولات وارداتی است. در واقع طولی نخواهد کشید که همه کشورها این قانون را اجرایی کنند. برای تطبیق دادن خود با این شرایط استفاده از کارتن با قابلیت بازیافت مسئله کلیدی است. بازیافت پذیر بودن کارتن‌های میوه از جمله مزیت‌های اصلی آنها در مقایسه با بسته‌بندی‌های پلاستیکی موجود به حساب می آید. یکی دیگر از نکات قابل توجه در خصوص مقایسه کارتن میوه صادراتی و جعبه پلاستیکی آن است که بسیاری از کارتن‌های صادراتی میوه قابلیت مونتاژ و باز و بسته‌شدن پیکره را دارند در حالیکه جعبه‌های پلاستیکی عمدتا فاقد این ویژگی هستند.

بسته بندی میوه صادراتی

جهت مشاوره و دریافت قیمت با ما در تماس باشید

شاخص بسته بندی میوه جهت صادرات

در مصوبه ابلاغی سازمان توسعه تجارت برای بسته بندی میوه صادراتی، مجموعه‌ای از الزامات ذکر شده است که در اینجا مرور می‌کنیم:

میوه ملزومات بسته‌بندی
 

 

 

سیب درختی

کارتن با شانه و ضربه گیر دو ردیفه

(حداکثر 9 کیلوگرم)

کارتن با شانه و ضربه گیر سه ردیفه

(حداکثر 15 کیلوگرم)

کارتن با شانه و ضربه گیر چهار ردیفه

(حداکثر 18 کیلوگرم)

انار سبد یا کارتن دو ردیفه با شانه یا فوم

(حداکثر 10 کیلوگرم)

 

کیوی

سبد یا کارتن یک ردیفه با شانه (بین 3 تا 4 کیلوگرم)
سبد یا کارتن یک ردیفه بدون شانه

(حداکثر 2 کیلوگرم)

لیموترش کارتن (حداکثر 15 کیلوگرم)
پرتقال کارتن یا سبد (بین 8 تا 15 کیلوگرم)
لیموشیرین کارتن و سبد یک یا دو ردیفه با شانه

(حداکثر 10 کیلوگرم)

آلبالو سبد یا کارتن (بین نیم تا 6 کیلوگرم)
هلو سبد یا کارتن (بین نیم تا 6 کیلوگرم)
شلیل سبد یا کارتن (بین نیم تا 6 کیلوگرم)
زردآلو سبد یا کارتن (بین نیم تا 6 کیلوگرم)
گیلاس سبد یا کارتن (بین نیم تا 6 کیلوگرم)

معرفی و بررسی کارتن لیموترش

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۷۸ رای