اطلاعات در مورد کارتن سازی و راه اندازی خط تولید کارتن

یکی از مهم‌ترین وسایلی که برای بسته‌بندی محصولات مختلف از کوچیک‌ترین وسایل تا تجهیزات بزرگ  استفاده می شود، کارتن است. کارتن‌ از جنس سلولوز است و از روی هم قرار گرفتن کاغذهای ضخیم ساخته می‌شود. بسته به نوع کاربری کارتن ممکن است با قرار دادن چند لایه روی همدیگر کارتن‌های ضخیم‌تر با مقاومت بیشتر ساخته شود. کاغذ‌های ضخیم میانی که روی یکدیگر قرار می‌گیرند را فلوت می‌نامند. یک کارتن مناسب باید بتواند در حفظ سلامت محصولی که در آن قرار می‌گیرد، ‌مفید واقع شود. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص راه‌اندازی خط تولید کارتن و دستگاه‌های مورد نیاز برای این کار مطالبی را ارائه کنیم.

راه‌اندازی خط تولید کارتن

تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی خط تولید کارتن

بسته به اینکه در چه تیراژی می‌خواهید اقدام به تولید کارتن کنید و سرمایه اولیه شما چه میزان است، می‌توانید از تجهیزات و دستگاه‌هایی با ابعاد و کارایی‌های متفاوت استفاده کنید. البته هر خط تولید کارتن یک سری نیازهای اولیه و مشترک دارد که نام اصلی‌ترین تجهیزات مورد نیاز عبارت است از:

  1. دستگاه چاک‌زن
  2. دستگاه خط‌کش برش
  3. دستگاه چاپ کارتن
  4. دستگاه تسمه‌کش
  5. دستگاه لمینت
  6. دستگاه منگنه زن
  7. دستگاه دایکات

بسته به نوع هدفی که از راه‌اندازی خط تولید کارتن دارید،‌ از تعدادی از دستگاه‌های فوق استفاده می‌شود. به عنوان مثال اگر محصول اصلی تولیدی کارگاه، کارتن چاپی باشد، دستگاه‌های چاپ، چاک‌زن، تسمه‌کش و خط‌کش برش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین اگر قرار باشد کارتن لمینتی تولید شود باید از دستگاه‌های خط‌کش برش،‌ دایکات، تسمه‌کش و لمینت استفاده شود. یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب دستگاه‌های کارتن‌سازی،‌ نوع کاربری کارتن است. مثلا اگر قرار است از کارتن برای محافظت از محصولی که در آن قرار می‌گیرد، استفاده شود‌ (مانند میوه، رایانه، لوازم آشپزخانه و …) باید در این کارتن از لمینت استفاده کرد. لذا اولین نکته مهم و اساسی در راه‌اندازی خط تولید کارتن این است که بدانیم، قصد داریم کارتن را برای چه کاربری و در چه تیراژی تولید کنیم.

در خصوص خریداری این دستگاه‌ها هم به میزان بودجه خود توجه کنید. این دستگاه‌ها هم به صورت نو و هم به صورت دست دوم و کارکرده در بازار وجود دارند. اگر در آغاز کار با محدودیت سرمایه اولیه مواجه نیستید، توصیه می‌شود که از دستگاه‌های نو استفاده کنید؛ چراکه عمده سازنده‌ها در سال‌های اخیر ضمانت خوبی را برای محصولات خود در نظر می‌گیرند و گاهی اوقات حتی تا یک سال ضمانت بی قید و شرط تعویض دستگاه را ارائه می‌دهند.

برای راه‌اندازی خط تولید کارتن چه فضایی مورد نیاز است؟

یک نکته مهم دیگر در خصوص کارگاه‌های تولید کارتن، این است که برخی از دستگاه‌ها نیاز به برق سه فاز دارند. لذا باید در این خصوص نیز قبل از شروع کار به خوبی برنامه‌ریزی کنید و شرایط را مهیا کنید.

این مسئله مسلم است که هر چه محیط کار بزرگتر باشد، کار تولید راحت‌تر صورت می‌گیرد و کارگران در این فضا راحت‌تر خواهند بود. برای شروع کار نیاز به یک فضای بین 200 تا 250 متری دارید تا بتوانید کار تولید را به خوبی انجام دهید. البته در فضاهای کوچکتر هم می‌شود کار تولید کارتن را انجام داد ولی طبیعی است که کمی زحمت شما افزایش پیدا می‌کند.

مثلا نیاز دارید برخی محصولات را روی هم بچینید که این گاهی اوقات زحمت زیادی را برای کارگران به همراه خواهد داشت. مسئله بعدی این است که برای جلوگیری از وقوع مشکلات ناشی از حمل و نقل،‌ نباید کارگاه را در کوچه‌های باریک راه‌اندازی کنید؛ چراکه عمده فرآیند حمل و نقل در این گونه کارگاه‌ها با خودروهای سنگین انجام می‌شود.

زمانی که کارگاه خط تولید کارتن را راه‌اندازی می‌کنید،‌ اگر شرایط را مناسب می‌بینید به فکر توسعه کارگاه و خط تولید خود نیز باشید و در انتخاب مکان مسئله توسعه کار را نیز در نظر بگیرد. نگران آینده کار نباشید‌؛ چراکه به دلیل مصرف روزافزون کارتن و قابلیت بازیافت آن، بازار کار روشنی پیش روی این کار است.

آزمون‌ های کارتن سازی

در یک کارگاه روزانه چه میزان کارتن می‌توان تولید نمود؟

بسته به نوع کارتن تولیدی و تعداد نیروی انسانی موجود، تیراژ تولید کارتن در هر کارگاه یک مسئله منحصربفرد است و نمی‌توان عدد ثابتی را برای عموم کارگاه‌ها اعلام کرد. با این وجود اگر در یک کارگاه حدود 5 تا 6 نیروی انسانی وجود داشته باشد،‌ به طور متوسط می‌توان حدود 7000 کارتن تولید شده را روانه بازار کرد.

راه‌اندازی خط تولید کارتن

هزینه راه‌اندازی کارگاه ساخت کارتن

به دلیل بی‌ثباتی بیش از حدی که در بازار حاکم است، صحبت کردن در خصوص هزینه راه‌اندازی خط تولید کارتن کار چندان راحتی نیست. اگر بحث هزینه کارگاه را کنار بگذاریم،‌ با نگاهی گذرا به گذشته متوجه می‌شویم تنها 9 سال قبل یعنی در سال 90 برای راه‌اندازی خط تولید به رقمی حدود 20 تا 30 میلیون تومان نیاز بود.

اما همین کار در سال 98 چیزی حدود 250 میلیون تومان برای تولیدکننده آب می‌خورد. به علاوه کیفیت دستگاه‌های موجود در بازار نیز متفاوت است؛ لذا این مسئله را نیز باید در هزینه‌ها لحاظ کرد.

اگر در کنار این هزینه‌ها، هزینه‌های ناشی از اجاره کارگاه را هم اضافه کنیم، چالش جدی پیش روی کسانی قرار می‌گیرد که قصد دارند وارد این بازار شوند.

اگر بخواهیم همه مطالب ذکرشده را در چند جمله جمع‌بندی کنیم، باید بگوییم که یک محیط حداقل 200 متری که دارای برق سه فاز است به عنوان زیربنای کار شما مورد نیاز است. به خدا توکل کنید و اگر می‌خواهید خط تولید کارتن راه‌اندازی کنید با همت و پشتکار به میدان بیایید. سود معقولی در این کار منتظر شما خواهد بود در صورتی که میزان و تنوع تولید محصولتان را افزایش دهید و محصول باکیفیتی را روانه بازار کنید.

جهت مشاوره و دریافت قیمت با ما در تماس باشید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۷۵ رای